Preventiedienst Oost Vlaams Brabant gaat de bouwplannen digitaal adviseren

brwoost

Zone Oost Vlaams Brabant zorgt dat de brandpreventionisten binnen de zone nu ook de bouwplannen digitaal ontvangen. Om de adviserende rol van de preventionisten efficiënt te ondersteunen wordt de software Bluebeam Revu door het Belgisch bedrijf Bluefields voorzien.

Daarnaast voorziet Bluefields de opleiding van de preventionisten over de verschillende posten. De opleiding is belangrijk om de digitale overgang van papieren bouwplannen goed te beheersen en goed te begrijpen. Het is voor velen een aanpassing en die migratie moet goed begeleid worden. Een groot plan op een computerscherm doornemen vraagt een nieuwe inzicht. Niet iedereen heeft een computerscherm van het formaat van een A0 voor zich en is het dus belangrijk te leren omgaan met grote plannen op een computerscherm.

Configureren volgens taak. De software Bluebeam Revu is een krachtig product en is het noodzakelijk om deze te configueren volgens de taken van mensen. Nl. een brandweer is geen bouwmaatschappij en toch gebruiken ze beiden dezelfde software maar net iets anders.

 

De hulpverleningszone Vlaams Brabant Oost :

  • De preventieposten : Leuven, Diest, Aarschot, Scherpenheuvel, Landen, Tienen, Overijse
  • Gemeenten die in de zone vallen zijn Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Hoeilaart, Holsbeek, Huldenberg, Kampenhout, Keerbergen, Kortenaken, Landen, Leuven, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Overijse, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Zoutleeuw

 

Wenst u meer over te weten? info@bluefields.be of rechstreeks bellen : 0491 95 19 11

Naast onze blog heeft u ook onze website : www.bluefields.be en bij product : Bluebeam kiezen.

 

 

tags: News

You may also like...