Bluefields en Ibis ontwikkelen Belgische markt voor bouwcalculaties

Digitaliseringsspecialist Bluefields gaat in samenwerking met Ibis de Belgische markt voor bouwcalculaties ontwikkelen. Beide bedrijven hebben elkaar op de Batibouw in Brussel voor het eerst ontmoet en daarna een samenwerkingsrelatie op basis van IBIS-TRAD en BIM-meetstaten uitgewerkt. Bluefields gaat als partner van Ibis zowel de Nederlandse versie van beide programma’s in Vlaanderen leveren en ondersteunen, als de Franstalige versie in Wallonië en op termijn ook Luxemburg.

Sneller calculeren

Bluefields levert al jarenlang de Bluebeam Revu software voor het digitaal opmeten en uittrekken van alle benodigde hoeveelheden voor bouwprojecten. “Door onze klanten de mogelijkheid te bieden alle data uit Bluebeam in IBIS-TRAD te gebruiken kunnen zij veel kostbare calculatietijd besparen”, zegt Thierry Forest, business partner van Bluefields. “Maar ook eenvoudiger in kortere tijd projectcalculaties maken met behulp van eigen of standaard kostenbestanden. Nieuwe klanten die met een BIM willen werken kunnen met de combinatie van IBIS-TRAD en BIM-meetstaten (IFC) het uittrekken van hoeveelheden en calculeren zelfs in vergaande mate automatiseren.”

Marktontwikkeling

“Bluefields is net als Ibis al jarenlang gespecialiseerd in het digitaliseren en automatiseren van werkprocessen in de bouw, infra, installatietechniek en de vastgoedsector, vertelt Sjoerd Wiersma, commercieel manager van Ibis. “Daardoor ontstond er al tijdens het eerste contact een klik om te gaan samenwerken. Vervolgens hebben wij een businessplan uitgewerkt om samen de Belgische en Luxemburgse markten te gaan ontwikkelen. Hoewel enkele Ibis-programma’s al in een Franstalige versie leverbaar zijn, is het prettig dat Bluefields ook de benodigde ondersteuning en opleiding op locatie voor onze calculatiesoftware kan verzorgen, bij zowel Nederlandstalige als Franstalige klanten.”

Keuze uit twee oplossingen

Via de samenwerking met Ibis beschikt Bluefields nu over twee complementaire oplossingen voor zowel het digitaliseren als automatiseren van calculatieprocessen. “Klanten die nog vanaf digitale tekeningen hoeveelheden willen blijven bepalen, bieden wij met IBIS-TRAD een eenvoudig te gebruiken oplossing om het calculatieproces verder te professionaliseren”, vervolgt Forest. “Aannemers die al met een BIM werken, kunnen met BIM-meetstaten het merendeel van alle hoeveelheden volledig automatisch uittrekken en in IBIS-TRAD importeren voor hun calculaties (5D). Behalve nog meer tijdbesparing verkleint deze oplossing de foutkans aanzienlijk.”

Interesse in IBIS-TRAD voor de Belgische of Luxemburgse markt?

Dit vind je misschien ook leuk...